mandag 15. april 2013

Gravide og bran under 5år


Ny praksisperiode har begynt. Jobber nå med gravide og barn under 5år. Vi jobber mot FN's tusenårsmål 4 og 5 som er å redusere barnedødelighet og svangerskapsrelatert dødelighet.

Den første dagen veide vi mange babyer. De er så fine! Ingen tvil om jeg må adoptere en herfra engang i fremtiden. Vakre,vakre barn. Hvertfall, vi sjekket vekt og laget en kurve som viser nedgang, oppgang, overvektig, undervektig eller passe. Der barna er over eller under det grønne området (så absolutt mest under) får moren en samtale med sykepleier/jordmor. Ofte vet ikke mor at barnet trenger mer enn tre måltider om dagen, andre ganger vil ikke barnet spise, eller de har rett og slett ikke penger til mat. Vi har en flink veileder som følger opp de uten penger ekstra. Kanskje de kan bli med i sponsorprogrammet eller trenger hjelp til å prioritere pengebruk.

På helsestasjonene blir barn av hiv-positive mødre testet. Mødrene testes i begynnelsen av hvert svangerskap. Det er gode medisiner her, som gis ut gratis for å forebygge at sykdommen smitter fosteret. Sjekken som skjer på helsestasjonene er også gratis. 

Dette tror jeg blir to bra uker! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar