tirsdag 29. september 2009

Global i Paris...

20.09

Dagen starter med pakking. Planen var å gjøre det før avreise dagen, men sånn ble det ikke. Heldigvis tok ikke pakkingen mer enn en halv time. Tro det eller ei, jeg som pleier å bruke en hel dag. Etter middag som var kl 12 for anledningen, pakket vi koffertene våre i hengeren til den lille minibussen og satte nesa mot Gardemoen.

I bussen hadde jeg tatt med meg internett. Det var jo VM i agility i helgen! Etter at jeg begynte å bli kvalm fikk Cheese og Eirik låne dataen, og sang for oss. Pent? Neeh..

Vel fremme på gardemoen sjekket vi inn bagasjen, deretter var det tid for å finne nytt headset til iPoden min og minnekort. Pengene går fort!

Vi kom oss på flyet, jeg satt på rad med Therese og Anders. Den 2 timers lange turen gikk ganske fort, med menn som hater kvinner lydboka. Nå er den ferdig, så da har jeg så klart begynt på nr 2.

Vel fremme i Paris tok vi metroen til hotellet. Vi fikk 15min på å freshe oss litt opp før vi skulle se litt av byen. Eifeltårnet here we come. Etter å ha flydd rundt å tatt bilder, møtt på fulle fransker og spist pannekake med sjokoladepålegg, gikk turen tilbake til hotellet.

21.09

Kl 8 skulle vi møtes nede i hovedinngangen på hotellet. Vi kjøpte 5 dagers billett på metroen, og gikk til en park. Her fikk vi utdelt en knvolutt hver med navnet vårt på. Ingen skjønte noe, helt til Ivar sier at vi skal legge alle pengene våre og kort i den og forsegle.

Deretter fikk vi 3 euro og en beskjed om at det var det vi skulle klare oss på den dagen. Vi ble delt i grupper, fikk noen postkort og beskjed om å ta bilder fra akurat samme sted, som fotografen hadde stått. Vi tok metroen frem og tilbake, holdt på å sulte for vi hadde jo tenkt at vi kunne kjøpe oss noe frokost. Men nå måtte vi tenke litt mer på hvordan vi brukte pengene våre. Etter å ha vært på 3 stopp måtte vi finne et supermarked så vi kunne få noe billig mat. Føttene, magen og hode verket, men vi prøvde å holde humøret oppe.

etter endelig å ha funnet noen som kunne engelsk, fikk vi forklart vei til nærmeste supermarked.

Her ble det kjøpt 2 1m lange baguetter, sjokoladepålegg og 6 flasker med vann. En benk ble vår spiseplass, mens vi satt der og dyppet våre baguetter i sjokoladepålegg, kom det en alkoholiker eller noe, og spurte om å bomme en røyk. Det var så klart ikke noe problem. Han hadde veldig mye å prate om, vi viste han postkortene våre og han fikk fortalt oss hvordan vi skulle komme oss dit.




Ekstremt slitne var vi ferdig og Nothre Dame var neste stopp, der skulle vi møte Ivar. Vi fant frem, fikk en sjokolade vi skulle slappe av med i kirken. Deretter skulle vi fylle ut et ark med masse spørsmål om hvordan vi hadde opplevd dagen, og hva vi hadde lært. Etter dette fikk vi endelig pengene tilbake. Da var det rett og finne et sted å spise! Alle utenom Sus ville på Mcdonalds, så Sus bøyde seg for flertallet, mat er mat, når en nesten ikke har spist noe hele dagen.


22.09

Denne dagen var det fri! Det vil si at vi kunne reise ut å ta bilder til oppgaven vår. Jeg har valgt å ta bilder av uteliggere og tiggere. Jeg våknet av meg selv kl 7 og tenkte jeg like gjerne kunne stå opp og oppleve morgnen i Paris. Jeg fikk på meg noen klær, og kom meg ut. De uteliggerne som hadde sitti i nærheten kvelden før, var selvfølgelig borte nå. Jaja, da var det bare å prøve å finne noen nye, jeg gikk ned til metroen og tenkte det kanskje kunne være noe spennende der. Og gjett hva jeg fant? Jo, en uteligger med en liten hvit hund. Jeg ga han litt penger og spurte om å få ta et bilde av han. Og fint for meg svarte han med å nikke på hodet.


Etter å ha tatt litt random bilder, gikk jeg tilbake til hotellet. Jeg kunne jo ikke koden til rommet, og ville ikke banke på for å vekke de andre. Så jeg satt meg ned på gulvet utenfor og håpet at noen skulle våkne. Men fint for meg kom det en mann og låste meg inn, for det var ikke lov å sitte i gangene faktisk.. Fornøyd fant jeg dataen min, og satte meg ned med lydboka mi, til de andre våknet.


Det ble tid for frokost, misfornøyd med mcdonalds valget til de andre, dro Dan, Torleif, Eirik og jeg et sted med metroen og fant en baguette butikk. Gode og mette måtte vi finne de andre, så guttene skulle slippe å dra på shopping med meg. På turen for å finne de andre endte vi opp i en liten koselig park ved Eiffel tårnet, tok litt bilder der før vi gikk videre. Ved Eiffel tårnet er det fullt av slitsome tiggere og selgere, var så irritert på dem at jeg ikke orket å ta bilde av dem engang.



Therese og Beate kom, vi tok metroen til Champs Élysées og fant ut at vi skulle spise middag/lunch her. Bare for å ha gjort det. Det ble en noe dyr middag, med dessert. Og jeg fikk for første gang smakt creme brulee. Det var så absolutt ingen dum opplevelse.


Gode og mette skilte vi lag, Therese og jeg skulle på shopping. Det endte i et par helt fantastiske sko på oss begge og masse solbriller! Slitne etter all gåingen dro vi tilbake til hotellet og så film på Therese sin pc.


23.09

Anders har bursdag!

Nå var det tid for fotoutstilling på fotografiets hus (?). Var en veldig fin utstilling, med mange gamle bilder. Jeg har lyst på analog kamera hvertfall. Vet at pappa har et hjemme hos seg etter Benjamin og kanskje bestefar har noe gammelt liggende.


Etter utstillingen viste Ivar oss en gate med masse fotobutikker, jeg skulle enkli kjøpe et stativ, men kom aldri så langt. Vi ble sultene og fant et sted som så greit ut. Torleif bestilte kokte snegler. Det var noe alle ville smake, mens Jenny og jeg satt å så en annen vei.

3 kvarter og endelig kom maten. Dan og Eirik som hadde bestilt cheesburger fikk seg en overalskelse da de etter en bit oppdaget at den var rå inni! Men sultene og stae skulle de på liv og død spise det. Rart de ikke ble mer dårlige enn de ble.

Turen gikk videre til La Defense, et renere strøk av Paris. Her ble det Frappé på Strabucks og kameraene var stadig oppe. Da folk ville tilbake til hotellet fant Torleif, Eirik og Sus ut at de skulle ta metroen til et eller annet sted og bare gå av. Vi endte opp i en stor leke park, full av barn. Ellers gikk vi bare rundt og oppdaget en ny del av Paris.






24.09

Eirik har bursdag!

Rom 550 klarte å forsove seg til samlingen nede i resepsjonen og ble derfor vekket av banking på døra. Stress. Vi kom oss sakte men sikkert ned og fikk dagens informasjon. Anders, Therese og jeg hadde bestemt oss for å dra til Disney World denne dagen.

Vi tok metroen bort, da vi kom frem fant vi ut at vårt metrokort ikke funka så langt ut i Paris, så vi måtte snike oss gjennom for å komme oss ut av metrostasjonen. Glade og fornøyde løp vi bort til køen for å få kjøpt billetter. Pga metro billettene fikk vi tilogmed rabatt. For en fin verden.

I ekstase kom vi oss inn i parken. Der kunne jeg bodd! Det må vel være himmelen for meg! Med store øyne gikk vi rundt. Fant den første karusellen og tok bilder. Senere på dagen ble vi sultne, vi fant en pizza resturant. Der bestillte vi hver vår lille pizza og den var formet som mikkemus! Hvor tøft er ikke det? Som de 3 små barna vi er løp vi rundt og koste oss, med karuseller i alle fasonger, disney butikker og is. En absolutt herlig dag!







25.09

Dagen er fredag og halve klassen skal hjem. Litt stressa for at jeg ikke har tatt de bildene jeg burde ha tatt, stressa Therese, Anders og jeg ut. Therese hadde så vondt i beina at hun ganske fort tok metroen tilbake til hotellet. Anders og jeg fant noen parker, siden han har park liv i Paris som tema. Det ble tatt litt bilder der, før vi fant noen uteliggere til meg. Anders trang noen solbriller så vi måtte finne en butikk til han. Etter solbrille shoppingen, måtte vi jo selvfølgelig gå forbi mange skobutikker. Som det svake menneske jeg er endte jeg opp med et par turkise sko.

Vi reiste videre med metroen til en ny park, der drakk vi milkshake og slappet av, før vi dro tilbake til hotellet.

På kvelden satt nesten alle inne på rom 547, Chesse hadde vært å bestillt så lite som en dobbel bigmac og 20 cheeseburgere! Bare for å ha litt å spise på utover kvelden. Det endte med å se hvem som klarte å spise en cheeseburger på bare en bit osv. Jeg droppa av der, har ikke sjangs engang. Ellers ble det burger fotball ut av vindu, som nesten traff en franskmann. Han stod utenfor vinduet vårt og banna i 5min før han gikk igjen.

Plutselig fant vi ut at vi skulle ta metroen til Nation og finne noe å drikke. Da skulle det uten tvil raves på metroen, applaus fikk vi tilogmed. Fremme på Nation var det noen som tok seg en øl før vi måtte tilbake, for dette var siste dagen metrobilletten vår var gyldig. Det ble raving tilbake på metroen også, og Eirik fant ut at rulletrappene var noen fantastiske sklier.

Vel fremme tilbake på hotellet skulle vi ta heisen opp til 5etage. Therese sier alvorlig, ikke rave i heisen. Og hva skjer? Heisen viser at vi er i etage 2 alle begynner å rave og plutselig står heisen fast i etage -1! Haha. Vi fikk tilkalt hjelp, og litt stressa finner vi ut at det er kamera som filmer i heisen. Etter å ha blitt helt sykt varme og lekt forskjellige leker. Kom det noen som hjalp oss med å krype ut av heisen. Og vi får slengt til oss kommentaren “ I can see on the tape that you where dancing”, det kommer fort en kommentar fra en av de andre “lat som dere ikke skjønner noe”. Haha, for en kveld. Så var det natt og opp kl 6 dagen etter for å rekke flyet hjem.


26.09

Dagen for hjemreise er kommet. Vi tok med oss kofferter, sekker og bagger og gikk til metroen. Der kjøpte vi en billett til flyplassen Orly. Noe slitene etter dagen før satt vi litt avsosiale på toget. Hadde noen bytter for å komme på riktig linje, endte opp på innenlandsflyplassen. Fløy litt rundt der, før vi oppdaget det. Kom oss på riktig flyplass, og endelig hjemme!  

lørdag 19. september 2009

Photoshoots og Oslo...

Wow. Lenge siden sist innlegg nå. Sånn går det når man har det gøy og er sosial. Det har som alltid skjedd mye gøy. Vi har tatt bilder av jentene i gangen som skal henges rundt på interatet vårt.



Itilegg har vi hatt i oppgave å ta et portrett av en klassekamerat. Der bildet skal beskrive noe om personen. Jeg var så heldig at jeg skulle få ta bilde av Therese, det er vel hun jeg kjenner best her. Men dere kjenner jo meg, mange ideer som ikke ble realisert, så endte opp med å ta bilde kvelden før. Menmen, sånn får det bare bli. 



Silje fikk i oppgave å ta bilde av meg. Hun fant ut at hun skulle gjøre meg til en fe. Så det ble en tur i skogen. Myggsprayen var desverre ikke med, så jeg holdt på å klø meg ihjel dagen etter!



En dag fant min lærer ut at vi skulle ta oss en tur til Oslo for å se på en fotoutsilling på Nobel huset. Etter utstillingen hadde vi litt tid før bussen gikk tilbake til Kongsvinger. Da tok jeg kontakt med min kjære kusine Eline og ble med henne hjem en liten tur, før hun skulle på jobb. Veldig koselig å se henne igjen!

Ellers har det bare skjedd slike vanlige ting. Film og sosialt om kveldene. Er ikke mye jeg blir sittende alene på rommet mitt, med andre ord. Men skal prøve å bli litt flinkere med å skrive likevel. 

På mandag klarte jeg å rote bort eller hvertfall miste mobilen min. Jeg er helt sikker på at jeg la den fra meg på rommet, for så å gå på morgensamling. Men mobilen er sporløst forvunnet. Har lett to ganger alene også har Eirik hjulpet meg en gang. Men neida, ingen mobil å se. Skjønner ingenting av det der jeg.. Slitsomt er det hvertfall, jeg som er så grusomt avhengig av den mobilen. Får bare håpe den dukker opp en dag. Krysser fingrene for det! 

Imorgen reiser klassen min og meg til Paris for å være der til lørdag. Gleder meg. Vi har fått en oppgave om å lage en bildeserie, som vi skal vise frem når vi kommer hjem igjen. Da har jeg tenkt å kanskje ta bilder av uteliggere eller noe. Ble litt inspirert av en fyr som var her og prata om narkomane og rus osv. 


 

fredag 4. september 2009

Bilder, flying og go-cart

Huff, ukene går så ekstremt fort her. Det var jo nettopp mandag! Men på en annen side føler jeg at jeg har vært her hvertfall en mnd. Skjer så mye her hele tiden. 

De siste dagene har vi hatt litt undervisning. Nå kan jeg faktisk ta bilder på den manuelle instillingen, uten å være helt fjern. Vi har fått i opgave å være kreativ med blender og lukkertid. 
På Onsdagen dro Anders, Nicklas og jeg til mølla og tok bilder av vannet. Anders har så mye fotoutstyr, jeg blir fasinert av. En ting jeg skal kjøpe ganske fort er et stativ! Har ikke skjønt helt greia med det, men nå har det endelig gått opp et lys for meg.
Senere på dagen hjalp Eirik og Torleif meg med å få photoshop og lightroom. 





Ellers har vi tatt masse bilder som Eirik skal gjøre om til film. Festlig,festlig. På kvelden så vi på Tinkerbell. Veldig gøy da vi begynte å sette navn på figurene pluss at det kanskje var litt sent. Hvertfall for meg. 

Torsdagen kom og vi skulle på en utflukt til en flyklubb. Her kunne vi kjøre både motorfly og seilfly. Jeg skulle bare kjøre motorfly. Da det endelig var vår tur, hoppet vi opp i flyet. Snille menneskene lot meg sitte foran og jeg fikk styre! Det var kjempe gøy. Så nå har jeg kjørt fly også. Etter flyvingen dro vi til en go-cart bane i nærheten. Dette var min første gang, så var litt spent. De første rundene gikk det kjempe sakte for min del, men begynte å bli litt bedre kjent med bilen etterhvert. Den beste tiden min var på 1,15min. Fikk kjøre en gang til, og da er jeg sikker på det gikk raskere, men da hadde jeg ingen tidtaker på bilen min.. 











Therese, Hilde og jeg satte oss inn på rommet mitt for å redigere litt bilder. Helt til vi ble lei av det, fant en stue og en film. 

Våknet fredag morgen med hode på dataen. Hadde tydeligvis sovnet under bilderedigeringen jeg skulle gjøre før jeg la meg. Vi hadde linjefag, da halve klassen ikke dukket opp, syntes vår kjære lærer Ivar at vi skulle gå å vekke dem. Han hadde jo både nøkkel til alle rom og megafon. Etter å ha laget et spetakkel hos alle de late, som ikke kommer seg opp om morgningen, var det tilbake til klasserommet for å få litt kunskap om objektiver og ISO. 
Etter skoledagen ble det litt spilling av rockband, og plutselig en Sverigetur. 

Bilen til Hilde ble stappet full av Jenny, Marianne, Beate, Hilde og meg. På veien bort ble det allsang for full hals. Kom fram og kortet var klart. Det ble undertøy, tskjorte, godteri og mat og drikke. Og ikke minst røyk og snus. Hadde fått med både bestilling og kort. Vi kom oss tilbake. Da var det tid for litt mer rockband og en liten disney kveld noen av jentene hadde planlagt. Marianne hadde laget Brownies. På tv startet det med Nemo og deretter Beauty and the beast. Det hadde nå blitt litt sent på kvelden, så det kommer vel ikke som noe sjokk at jeg sov meg gjennom den siste filmen.. 

Idag er det lørdag. Skoledagen idag bestod av en volleyball turnering. Vi skulle kle oss ut og ha det gøy. Mitt lag endte opp som sjeiker, med kjortel, noe mørke mat greier i ansiktet og på armene, og håndkler på hodet, så vi utrolig søte ut.. Ikveld er det bål på stranda:) 


Anders





tirsdag 1. september 2009

Flisa sightseeing..

Mandag! Dagen begynte med informasjon for dagen. Deretter var det tid for å rydde og vaske rom og internat. Mitt rom så faktisk ganske fint ut når jeg kom tilbake på søndag. Men som det ryddige mennesket jeg er, så det ikke like ryddig ut når jeg la meg. Det ble med andre ord endel rydding før jeg kunne begynne å vaske. 



Etter vasken skulle vi bli kjen med Flisa, det er altså her jeg bor om dagen. Turen gikk først til en strand. Dit skulle vi gå, begynte med det, men fant en bil å hoppe inn i. Like greit.





Vel fremme på stranda fikk vi en oppgave som gikk ut på at vi var et lag på 6, og 3 av oss skulle være kanibaler. Poenget var da å få alle sammen over uten at menneskene ble spist, noe som skjedde om det var flertall av kanibaler noe sted. Hvertfall, vi kom oss over til slutt.
 Mens vi stod å ventet på at alle skulle bli ferdige og kanoene pakket sammen, ble så klart Sus det store mobbeofferet igjen! Da er det jo bare å tenke seg til hva som skjedde. Stemmer det. De tok fra meg mobilen min, tok tak i beiner og armer og kastet meg ut i vannet. Fint! 
Ikke nok med det, så står folk og filmer og tar bilder istede for å hjelpe meg. Takk Gud for fotolinje! Når det først skjer noe, er det ikke snakk om å hjelpe vedkomede, men å stappe en fotolinse opp i trynet på det.. Takktakk... 
Heldigvis for meg hadde Jona tatt med seg skift som jeg fikk låne. 

Vi heiv oss inn i noen biler og kom oss videre til Flisa sentrum. Der fikk vi utdelt noen oppgaver. Gruppa mi valgte å splitte oss, så det skulle gå litt kjappere. Anders og jeg tusla rundt og gjorde det vi skulle, møtte på Stian og fikk han med oss. Alltid kjekt med noen litt mer kjente enn oss. 

Endelig tilbake på skolen, for å kunne ta seg en varm dusj etter en kald fornøyelse på stranda tidligere på dagen. Da klokka ble 15:00 og middagen stod på bordet gikk det opp for meg at det var steinbittkaker. Greit, jeg har sagt jeg skal smake på maten her, men hundemat spiser jeg ikke. Heldigvis for meg spurte Geria om Ronni og jeg ville være med å spise grandiosa istede. Etter å ha sitti på elevkjøkkenet litt var det tydeligvis fler som hadde funnet ut at pizza var en god erstattning. 





Så var det tid for Rockband. Jeg er virkelig blitt en reser på både trommer og gitar! Eller noe. Var hvertfall veldig gøy de gangene innimellom som jeg fikk det til.

 

Plutselig kom det masse folk, så det ble film på et rom istede. En ekstremt ekkel film, om et galehus. Endte med at de begynte å spise hverandre og sånn. Deilig.. 
Deretter gikk Therese og jeg opp på rommet til Hilde, der det var litt fler folk. Satt der og prata helt til vi fant ut at vi skulle ta en rånetur. 

Idag har vi hatt linjefag. Har lært litt om lys og lukkertid. For deretter å gå ut å utforske litt. Eirik ble den heldige utvalgte til å sykle, så vi andre kunne stå på rekke og teste ut lukkeren på ting som beveger seg. For så å prøve å panorere bildene. 

Kl ble 5 og fotballbanen ropte. Med en deilig hodepine var jeg veldig engasjert. Myggen beit og vi bare koste oss. Jeg trenger vel ikke skrive hvilket lag som vant? For det var jo så klart mitt. Hadde nok veldig mye med min hjelp å gjøre.. neh.. menmen. Så ble det dusj, avslapping og kveldsmat. Og her sitter jeg da, hører på nickelback og prøver å holde mine kjære oppdatert om mitt liv her på Bjerkely:)